Komarnicima protiv malih krvopija – postavite mreže jednostavno i brzo

Zaštitite se

Preživljavaju zimu, u samo jednoj bačvi s vodom tijekom sezone može ih se razviti više od milijun, prijenosnici su više bolesti, praktički ih je nemoguće istrijebiti, a žrtvu nalaze s lakoćom. Zamjećuju kretanje, detektiraju toplinu tijela, a privlače ih ugljični dioksid, mliječna kiselina i razne druge kemikalije. I sve to na udaljenosti i preko trideset metara! Kako se zaštiti od malih krvopija? Nadmudrivanje s komarcima odigrava se svake godine iznova kako počne toplije vrijeme, a mira često ne daju ni unutar doma.

U jedno od učinkovitijih – i prirodnijih! –  rješenja za kuću i stan svakako spadaju komarnici. Dobra je vijest da ih se može postaviti i vrlo jednostavno, bez ikakvih alata i posebnih majstorskih vještina, tek uz nešto malo spretnosti i strpljenja. U trgovinama se, naime, prodaju mreže protiv kukaca koje se postavljaju samo uz pomoć traka na čičak. Prethodno je potrebno jedino temeljito oprati i osušiti podlogu (dio vrata ili prozorski okvir) na koju se komarnik postavlja.

Prilično je jednostavno i postavljanje magnetske mreže protiv insekata. Ako se takav komarnik postavlja na podlogu od plastike ili metala poslužit će, također, trake s čičkom. Naravno, i u ovom slučaju uz prethodno čišćenje podloge. Ako se, pak, radi o drvenim vratima ili prozorima mogu se upotrijebiti i pribadače koje također dolaze u paketu s magnetskom mrežom. Jedina mana su rupice koje nakon toga ostaju u drvetu, pa svakome ostaje na izbor – čičak ili pribadače.

Kategorija:
Datum: