Naši brandovi

ROTO KRUNA

ROTO Kruna d.o.o. za proizvodnju i usluge osnovana je krajem 2007.god povodom uspjeha na 32. Međunarodnom sajmu inovacija na kojem je prvi put javno i stručno predstavljen inovativan hrvatski proizvod „Roto rašpa“.

„Roto rašpa“ je inovativan hrvatski proizvod, univerzalan alat za obradu odvajanjem čestica mekih materijala kao što su drvo, plastika, guma, stiropor, umjetne smole i sl., namijenjen za ugradnju na ručnu rotirajuću kutnu brusilicu. Zbog konstrukcije alata, „Roto rašpom“ moguće je odstranjivati veći volumen strugotine nego što je moguće s brusnom pločom ili brusnim papirom. Jednostavnost ugradnje i upotreba ne zahtijeva posebna stručna znanja i vještine.

Cilj „Roto rašpe“ je proširiti spektar alata za obradu mekih materijala odvajanjem čestica. Ovim alatom se omogućuje obrada s većim učinkom u smislu količine odvojene čestice u jedinici vremena u odnosu na poznate alate za ručnu kutnu brusilicu. Izrađena je od čeličnog lima 0,75 (ø115) i 0,80 mm (ø125) i termokemijski je obrađena postupkom nitriranja. Odvajanje čestica vrše izdanci na radnoj površini alata koji su ujedno i rezne oštrice, a ispod svakog izdanka nalazi se otvor za odstranjivanje odvojene čestice što sprečava zapunjenje radne površine alata i omogućuje kontinuirano rezanje oštrice. „Roto rašpa“ je zaobljenog oblika pogodna za obradu ravnih i nakošenih površina, te za obradu rubova, radijusa i sl.